Támogatott szervezetek

Kiváncsi vagy azokra a szervezetekre, amiket a tanfolyam költségéből támogathatsz?

Ismerd meg a civil szervezeteket és tényfeltáró újságokat, amelyek a demokrácia fenntartásáért küzdenek, emellett önzetlenül segítséget nyújtanak embertársainknak.

Mi Python és Java tanfolyam szervezésével támogatjuk őket cserébe.

Ezen az oldalon sorban elolvashatod, hogy milyen filozófiát követnek munkájuk során


tanfolyam támogatott szervezetek

BAGázs Közhasznú Szervezet

Van egy víziónk a jövő társadalmáról, és ebben mindenki esélyt kaphat, függetlenül attól, honnan érkezik. Esélyt, hogy tanulhasson, munkát találjon és lehetősége legyen a maga elé kitűzött célok elérésére.
Két pest megyei cigánytelepen dolgozunk, azoknak nyújtunk támogatást, akik most a legkevesebb eséllyel indulnak. Nem adományokkal segítünk, hanem megmutatjuk nekik a változáshoz vezető utat: készségfejlesztő foglalkozásokat tartunk gyerekeknek a kezdetektől, a felnőtteknek a tudatos életvitelt támogató foglalkozásokat szervezünk: jogklinikát és adósságkezelést, felnőttoktatást, női csoportot. Az elmúlt években tanúi lehettünk, hogy a változás elindult: a telepen élők közül egyre többen állnak munkába és kezdik törleszteni az adósságaikat. Mert legtöbbször nem a szándék, hanem a lehetőségek szabnak gátat…Hisszük, hogy ha sokan mellénk állnak és támogatják a munkánkat, a jövő társadalma igazságosabb és békésebb lehet.

tanfolyam BAgázs

DIREKT36

A Direkt36 egy oknyomozó újságíró központ, amelynek célja, hogy ellenőrizze a hatalom gyakorlóit és leleplezze a mindnyájunkat megkárosító visszaéléseket. Enélkül nincs működőképes demokrácia, amelynek állampolgárai tudják, hogy van joguk kérdezni, tudják, hogy a politikusok és tisztségviselők tőlük kapják a felhatalmazást a munkájukhoz, amivel kötelességük elszámolni.

tanfolyam Direkt36

TASZ

A Társaság a Szabadságjogokért emberi jogi jogvédő civil szervezet. 1994-es megalakulásunk óta azért dolgozunk, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. Ennek érdekében nyomon követjük a jogalkotást és jogfejlesztő tevékenységet végzünk, stratégiailag fontos perekben képviseletet nyújtunk és évi több mint kétezer-ötszáz ügyben jogsegélyt nyújtunk, képzéseket tartunk és média kampányokkal mozgósítjuk a nyilvánosságot. A TASZ egyetlen fillér magyar állami támogatást vagy magyarországi pártoktól érkező forrást nem fogad el.

tanfolyam TASZ

ÁTLÁTSZÓ MAGYARORSZÁG

Az Átlátszó Magyarország első független, részben közösségi finanszírozású tényfeltáró újságírói központja. Az Átlátszó számos korrupciós botrányt leplezett le az elmúlt években, újságírói több hazai és nemzetközi újságírói, valamint civil díjat kaptak. Az Átlátszó az újságírói tevékenységen kívül több, a közpénzek elköltésének követését lehetővé tevő adatalapú eszközt fejlesztett, emellett újságírói és adatos worshopokat tart, diákoknak és vidéken élőknek pedig médiatudatossági programokat szervez.

tanfolyam Átlátszó

MAGYAR HELSINKI BIZOTTSÁG

Az 1989-ben alapított Magyar Helsinki Bizottság, civil jogvédő szervezet, közhasznú egyesület, amely az emberi méltóságot védelmezi a jog és nyilvánosság eszközével. Segítséget nyújtunk menekülőknek, fogvatartottaknak és hatósági erőszak áldozatainak.

Az alapításkor mindössze néhány fős szervezetben mára mintegy 30-an dolgozunk. Kezdetben elsősorban ingyenes jogi tanácsadással és képviselettel foglalkoztunk, ma már több területre kiterjedő, sokrétű, a kutatást és a szakmai képzést is magába foglaló jogvédő tevékenységet folytatunk. A Magyar Helsinki Bizottság egy magyar egyesület. Szinte kizárólag magyarországi ügyekkel, az itteni hatóságok jogsértéseivel foglalkozik.

Fő tevékenységeink:

  • a jogállam védelme
  • menekülők jogvédelme
  • rendőri tevékenység ellenőrzése
  • fogvatartottak jogainak védelme
tanfolyam Helsinki Bizottság

Érdekel a Python vagy a Java tanfolyam, és szeretnéd támogatni valamelyik civil szervezetet vagy tényfeltáró újságot? Jelentkezz bátran.

Kérdésed van valamelyik tanfolyam kapcsán?

Vedd fel velünk a kapcsolatot. A lehető leggyorsabban válaszolunk minden kérdésre.